Ελεύθερος Τύπος: Βραβεία πέρα από τα φαβορί



Πολλές εκπλήξεις συνόδευσαν τις λογοτεχνικές διακρίσεις του περιοδικού «ΔΙΑΒΑΖΩ», με τη «μερίδα του λέοντος» σε λιγότερο γνωστούς υποψήφιους...
 
Τρίτη, 13.05.08

Σε μια τελετή με τιμώμενο το ίδιο το βιβλίο, αλλά και με πολλές εκπλήξεις, απονεμήθηκαν χθες στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Μπενάκη τα Λογοτεχνικά Βραβεία 2008 του περιοδικού «Διαβάζω». Καταξιωμένα στο λογοτεχνικό τοπίο της χώρας τα βραβεία του περιοδικού, συγκέντρωσαν ανθρώπους από όλους τους χώρους του πνεύματος και της τέχνης.

Στην 11η απονομή τους τα Βραβεία «Διαβάζω», στα οποία φέτος χορηγός επικοινωνίας αλλά και σε δύο επιμέρους κατηγορίες (Ποίησης και Πρωτοεμφανιζόμενου) ήταν ο ΕΤ, παρουσίασαν αρκετές εκπλήξεις δικαιώνοντας την έμμεση «προειδοποίηση» του διευθυντή του περιοδικού κ. Γιάννη Μπασκόζου, ο οποίος στην εισαγωγική ομιλία του τα χαρακτήρισε «αναπάντεχα». Έτσι στην πλειοψηφία των κατηγοριών τα προγνωστικά για τα λεγόμενα «φαβορί» διαψεύστηκαν και στη θέση των νικητών βρέθηκαν λιγότερο γνωστοί υποψήφιοι.

«Βασιλιάς» στις λογοτεχνικές βραβεύσεις το Βραβείο Μυθιστορήματος απονεμήθηκε στον Γιώργο Παναγιωτίδη για το μυθιστόρημα «Ερώτων και αοράτων» από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Μια απονομή που μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, αφού άφησε απέξω φαβορί όπως ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Βασίλης Αλεξάκης και ο Δημήτρης Σωτάκης.


πηγή: εφημερίδα "Ελεύθερος τύπος"